недеља, 22. март 2020.

Без наплате вртића док су затворени

Родитељи чија су деца уписана у државне вртиће у Београду неће морати да плаћају рачуне предшколским установама док трају ванредне мере обуставе рада, изјавио је данас градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

– С обзиром на то да су због епидемије вируса корона београдски вртићи затворени, родитељи неће добијати рачуне за период када деца нису ишла у предшколске установе – рекао је Гак.

Ову одлуку донео је данас Штаб за ванредне ситуације Града Београда. Осим тога, рекао је Гак, Штаб је донео и препоруку приватним вртићима да поступе на исти начин.

– Она гласи да се на основу Одлуке о проглашењу ванредног стања и Одлуке о обустави извођења наставе у школама и редовног рада у предшколским установама, као и установама чији је оснивач друго правно или физичко лице, препоручује да не наплаћују своју услугу у периоду док су на снази ванредне мере – рекао је Гак и додао да очекује да се препорука Штаба поштује.

Гак је истакао да је за време ванредног стања, и уопште тешког периода пред нама током којег ће се Србија борити са ширењем вируса корона, потребна солидарност и одговорност свих, како у свакодневном понашању тако и у пословању.

– Никоме у овом тренутку није лако, али је одлука да се вртићи не наплаћују док деца нису у њима, једина исправна одлука – закључио је Гак.