уторак, 24. март 2020.

Градоначелник Радојичић: Са болом се сећамо страшног злочина НАТО бомбардовања и свих недужних жртава

На данашњи дан, иако смо поново пред тешким искушењем, са болом се сећамо страшног злочина НАТО бомбардовања и свих недужних жртава које ће наш народ памтити заувек, рекао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић поводом 21. годишњице од почетка НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије.

Градоначелник Радојичић је истакао да ако смо пре 21 годину успели да се одупремо најмоћнијој војној сили, то ћемо учинити и данас када је наш непријатељ невидљив, али није ништа мање опасан.

– Као небројено пута кроз историју, и овог пута заједно ћемо изаћи као победници, уз солидарност, храброст, заједништво, снагу и дисциплину, које и те како поседујемо – казао је Радојичић.

Градоначелник Београда је истакао да се не може наћи оправдање за разарање инфраструктуре градова и државе мимо свих легитимних војних циљева и правила.

– Ненадокнадив је губитак људских живота. Током 78 дана страдало је више од 2.500 цивила и више од 750 припадника Војске Југославије и МУП-а. И даље немамо одговор на питање – зашто? Зашто за животе нашег недужног становништа и наше деце нико до данас није одговарао, нити је ичија одговорност утврђена. Важно је да се овај злочин не заборави, а пре свега да се не забораве људи који су своје животе дали за одбрану части своје земље – поручио је градоначелник Радојичић.