среда, 25. март 2020.

Нема кашњења у исплатама за социјална давања

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић истакла је данас да се све исплате за породиље врше на време, a када је реч о подношењу захтева, све је такође добро организовано.

– Нема апсолутно никаквог чекања у исплатама накнада. Нема ниједног дана кашњења за породиље, тако да 25. у месецу, као и до сада, Град Београд исплаћује средства и за ову намену. Данас ће бити исплаћено укупно 37,5 милиона динара за 1.400 решења која су урађена овог месеца. То подразумева новчану социјалну помоћ, дечји додатак, туђу негу и помоћ и посебну негу. Свима којима право истиче 15. марта 2020. године и касније, а надлежни орган није одлучио о даљем коришћењу права, продужава се даља исплата права на основу раније донетих решења, најдуже три месеца, односно док траје ванредно стање. То је важна информација за све кориснике социјалних давања – рекла је Наташа Станисављевић за РТС.

Она је прецизирала да је од почетка године урађено три и по хиљаде решења када је реч о породиљама, а заједно са данашњим исплатама то износи безмало сто милиона динара.

Захтеви за остваривање права могу да се поднесу посредством поште или лично у Градској управи у Улици 27. марта 43-45, и то на самом улазу где су остављене кутије за пријем.