среда, 25. март 2020.

Све више управника стамбених зграда волонтира у Раковици

Волонтерски сервис Општине Раковица добија помоћ и од појединих професионалних управника који обилазе старије суграђане и слабије покретне комшије, саопштено је из ове општине.

Професионални управник Стефан Живковић води рачуна о 11 стамбених зграда у Раковици. Он је данас посетио две комшинице старије од 65 година у улицама Петра Коњовића и Видиковачки венац, којима је однео неопходне намирнице, средства за хигијену и лекове.

– Као професионални управник који води рачуна од 11 стамбених зграда у Раковици, осетио сам дужност да у овом тренутку помогнем комшијама које имају више од 65 година, као и слабо покретнима. Наш посао није само да бринемо о згради већ и о људима који ту живе. Веома је битно да у овим тренуцима покажемо солидарност и зато позивам и управнике других зграда, млађе комшије и све друге који су у стању да помогну, да буду на располагању старијим комшијама и свима другима којима је помоћ потребна – рекао је Живковић.

Он је на улазима стамбених зграда које одржава залепио плакате са телефонима кол-центра Општине Раковица, као и другим важним информацијама.

Општина Раковица још једном подсећа на то да током трајања ванредног стања помаже својим најстаријим суграђанима који морају да остану у својим домовима како би се заштитили од вируса. Општина је организовала кол-центар и волонтерску службу која је сваког дана на располагању старијима за доставу намирница, средстава за хигијену и лекова.

Грађанима су на располагању телефони 011/7850-154 (од 8 до 16 часова), 011/3582-582 и 065/3582-582 (на располагању 24 часа), као и имејл-адресе: seniorirakovice@gmail.com и seniorirakovice@rakovica.rs.