четвртак, 26. март 2020.

Никодијевић: Нов режим рада пијаца, тезге на безбедној удаљености

Одлуком Градског штаба измењено је радно време пијаца па оне раде од 8 до 15 часова четвртком, петком и суботом. У претходнa три дана, пијаце су дезинфиковане и направљен је нов распоред како би продавци били на безбедној удаљености, изјавио је за ТВ Пинк председник Скупштине града Никола Никодијевић, који је додао да је ово једна у низу одлука које Град Београд спроводи како би обезбедио да у граду све функционише, а да се истовремено сачува здравље људи.

– Контролисаћемо и број грађана који улази у простор пијаца, а старији од 65 година и даље не могу да користе пијаце, с обзиром на то да имају забрану кретања. Постоји довољан број волонтера у општинама који могу да опслуже све грађане којима је неопходно да се нешто купи на пијаци. Нама је важно, пре свега, здравље људи и зато смо увели овај нов режим рада пијаца – истакао је Никодијевић.

Он је напоменуо да две пијаце, Палилулска и Стари Меркатор, неће радити јер су затвореног типа, али да ће продавнице попут Максија, које имају своје објекте у оквиру пијаца, радити и у време када су пијаце затворене, јер ће имати посебне коридоре којима ће грађани моћи да дођу до њих.

Он је подсетио и да су отворене 32 коридорске линије како би се, пре свега, превезли здравствени, али и други радници до посла. 

– Искуства од претходна три дана показују да у аутобусима попуњеност није већа од 20 одсто, што нам и јесте био циљ. Било је мањих корекција неких линија, појачали смо линију која иде из Нове Пазове према граду где гравитирају, пре свега, здравствени радници из Нове и Старе Пазове и Инђије, а појачана је и линија из Рипња. Сви аутобуси су дезинфиковани, гледамо да заштитимо путнике, тако да нема уласка на предња врата, јер у сваком послу који радимо здравље људи нам је на првом месту – нагласио је председник градског парламента.