субота, 28. март 2020.

Никодијевић: Одлична координација свих градских служби

У овој ванредној ситуацији најважније је да се живот нормално одвија и да коридорски саобраћај функционише по устаљеном редоследу, како би, пре свега, здравствени радници могли да стигну до својих радних места, а зато је веома битна координација свих градских служби, изјавио је за РТС председник Скупштине града Никола Никодијевић.

Он је додао да у овом тренутку нема већих проблема када је у питању комунални систем Града Београда, као и да се Градски штаб за ванредне ситуације састаје неколико пута дневно, јер се ситуација мења из сата у сат па треба одмах реаговати. 

– Једна од ствари које овог јутра треба да организујемо јесте допремање медицинске помоћи, коју смо добили од наших пријатеља из Кине. Она је током јучерашњег дана стигла у магацине Републичког фонда за здравствено осигурање и ми ћемо је током јутра преузети. Нама је изузетно важно да имамо довољно заштитне опреме, пре свега за раднике у комуналним системима и социјалним службама које раде у дневном контакту са великим бројем људи, јер нам је безбедност и здравље наших људи на првом месту. Опреме у овом тренутку имамо заиста довољно да заштитимо сваког човека који ради – истакао је Никодијевић.

Он је додао да се дезинфекционим средствима третирају све здравствене и јавне установе, као и установе социјалне заштите, посебно оне у којима се на малом простору појављује већи број људи нарушеног здравља и ослабљеног имуног система.

 – Третирамо и возила јавног превоза, на свакој почетној станици се дезинфикују, а посебно када уђу у гаражу где се врши тотални третман дезинфекције свих возила. Радимо све како бисмо омогућили да се грађани максимално заштите и тако ћемо наставити убудуће – нагласио је председник градског парламента.