субота, 28. март 2020.

Драматичан апел заменика градоначелника: Не идите у паркове и носите заштитну опрему

Заменик градоначелника Горан Весић позвао је данас грађане Београда да не излазе у паркове и излажу опасности и себе и друге. Он је подсетио да је одлуком Владе Републике Србије забрањено окупљање на јавним површинама.

 – Читав дан обилазим београдске паркове са Комуналном милицијом и молим људе да иду кући. Не могу да верујем да се ти људи групишу у парковима. Овако су се понашали Италијани и сада не могу мртве да изброје, јер су мислили неће доћи до мене – поручио је Весић за ТВ Пинк.

Он је истакао да постоје снимци Комунaлне милиције на којим се види да су се замољени људи после пола сата вратили на јавне површине. 

– Људи морају да разумеју да ово није нормално, ово је ванредно стање. Боримо се за људске животе, а свако груписање људи значи да неко потенцијално може да пренесе вирус. Хајде да се придржавамо мера епидемиолога и кинеских стручњака, јер ће нам због оваквог понашања неодговорних грађана све болнице бити пуне – указао је заменик градоначелника.

Посебно је истакао да се не доводе деца у паркове, јер су све мере донете да би се заштитили људи. 

– Ово је опасан вирус. У Њујорку сваки дан има дупло више мртвих него претходног дана. Видите шта се дешава у Италији, Шпанији. Немојмо да дозволимо да дођемо у ту ситуацију. Досада смо као држава одрадили одличне мере и спречили да се вирус шири на начин како се ширио у другим земљама. Зато, поштујмо ове мере да не доводимо себе, своје породице и пријатеље у ситуацију да се заразе – поручио је Весић.