понедељак, 30. март 2020.

Уређење Савског кеја и изградња новог парка теку по плану и без кашњења

Главни урбаниста Марко Стојчић обишао је данас радове на уређењу Савског кеја у склопу изградње парка, који ће се простирати од пасареле на Калемегдану до Бранковог моста.  

Стојчић је изјавио да радови теку по плану, да се ради пуним капацитетом и да нема кашњења, као и да извођач у том смислу извршава све своје обавезе. 

– Налазимо се на пристаништу поред Бетон хале где је у току уређење, односно изградња парка од пасареле до Бранковог моста. Важно је да покушамо да искористимо време током којег не раде угоститељски објекти у Бетон хали, како би након завршетка ванредног стања овај део града нормално функционисао и уједно финансијски опоравак фирми које овде послују био једноставнији у уређеном простору – рекао је Стојчић. 

Он је изразио мишљење да ће грађани сигурно бити задовољни када виде шта је све од јавних простора уређено упркос ванредном стању. 

– Бициклистички коридор који пролази кроз будући линијски парк је практично завршен и надамо се да ће и преостали радови бити готови до окончања ванредног стања. Преостаје да се замени ограда и заврши поплочавање гранитним плочама, а потом да се наставе радови на простору парка. Очекујемо да радови буду завршени на лето, у периоду од јула до септембра, у зависности од могућности везаних за број радника и друге појединости – закључио је Стојчић.