понедељак, 30. март 2020.

Штаб наложио да од среде фризери и кладионице раде до 15, односно до 13 часова викендом

Градски штаб за ванредне ситуације донео је данас на седници, која је за тему имала спречавање, сузбијање и гашење епидемије вируса корона, низ важних препорука. Секретаријату за привреду препоручено је да ограничи радно време малопродајних објеката и објеката услужне делатности, попут фризерских радњи, кладионица и слично, викендом до 13 часова, а радним данима до 15 сати. У објектима услужне делатности може се налазити само један клијент, уз поштовање свих мера заштите. Ова одлука требало би да ступи на снагу од среде, 1. априла.

Такође, Секретаријату за привреду, „Градским пијацама” и градским општинама препоручено је да рад пијаца прилагоде препорукама Владе Србије. 

Градски штаб за ванредне ситуације издао је и препоруку да „Градска чистоћа” и „Зеленило – Београд”, у координацији са „Првом искром” Барич и ЈКП „Београдски водовод и канализација”, третирају интерблоковске површине где услови то дозвољавају, као и остале површине по потреби, и то натријум-хипохлоритом и персирћетном киселином.