петак, 3. април 2020.

Никодијевић: Прилагођавамо живот у граду новим мерама Владе Србије

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић рекао је у Јутарњем програму Студија Б да ће Град Београд реализовати и ускладити рад комуналних система и живот у граду према новим мерама које је прописао Републички штаб за ванредне ситуације.

Он је истакао да ће забрана кретања као прописана мера ступити на снагу од сутра у 13 часова до понедељка у 5 ујутро, а у то време грађани неће моћи да се крећу по граду, осим оних радно ангажованих који имају дневни радни налог.

– С обзиром на то да смо већ увели меру заштите која се тиче рада продавница, и њихов рад ће викендом бити усклађен – суботом максимално до 13 часова. Уместо у недељу, пензионери могу да обаве куповину сутра од 4 до 7 сати – рекао је Никодијевић.

Говорећи о другим мерама, председник Скупштине града истакао је да се труде да олакшају и прилагоде живот Београђана тренутној ситуацији.

– Настављамо са дезинфекцијом унутарблоковских површина, тако да ће данас и сутра ће бити завршена дезинфекција свих 10 градских општина. Такође, Штаб за ванредне ситуације ће по општинама доставити дезинфекциона средства намењена стамбеним зградама, те ће тако управници зграда моћи да преузимају средства за дезинфекцију улаза и ходника зграда. Потребно је да комуницирају са општинским штабовима и договоре време и место када ће наведена средства преузети – објаснио је Никодијевић.

Председник Скупштине града напоменуо је да је Град Београд ступио у контакт са удружењем свих старачких домова који су лиценцирани на територији града и повезао их са директорима домова здравља, како би у реалном времену могли да прате здравствено стање корисника домова.

– Корисници домова за старе су свакако једни од најугроженијих и циљ нам је да спречимо да зараза уђе у домове. Град преузима све неопходне мере које су у надлежности локалне самоуправе, а уколико буде нових мера, живот грађана Београда прилагодићемо тим новим мерама и трудићемо се да им олакшамо живот – закључио је председник градске скупштине.