субота, 4. април 2020.

Никодијевић: Припрема „Штарк арене” за привремену болницу

У „Штарк арени” у подне почиње припрема како би тај простор био адаптиран у још једну привремену болницу на територији Београда, изјавио је за Студио Б председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић.

– Арена је јутрос очишћена, затим ће екипе Завода за биоциде и медицинску екологију извршити потпуну дезинфекцију овог простора, а потом у 12 сати стиже војска која почиње монтирање онога што је неопходно. На партеру ће бити постављено око 400 кревета, а у случају да буде потребе за већим капацитетима, за смештај људи можемо припремити и ниво 200 и околне холове. Надамо се да је ово само превентиве ради и да неће бити потребе да се пацијенти смештају и у Арени, али то све зависи од дисциплине грађана и ситуације са вирусом – истакао је Никодијевић и додао да се предузимају све неопходне мере како би се спремно дочекао сваки сценарио по питању развоја ситуације са вирусом. 

Он је подсетио да је већ завршена припрема Хале „Александар Николић” која има 153 кревета, као и Халe „Ранко Жеравица” са 108 кревета.

Ово је проширење капацитета на територији Београда према одлуци Републичког штаба, навео је Никодијевић, и додао да се у Београду води рачуна и о многим другим стварима у току дана.

– „Градска чистоћа” ради дезинфекцију свих улица, међублоковских површина, а од јуче грађани могу да преузму натријум-хипохлорит из цистерни које се налазе на територији свих 17 општина, како би могли да третирају своје зграде, улазе и приватна домаћинства. Гледамо да што већем броју људи омогућимо дезинфекцију и смањимо могућност појаве заразе, колико је то могуће – закључио је Никодијевић.