понедељак, 6. април 2020.

Весић у име Београђана поклонио униформе Инфективној клиници

Лекари, медицинске сестре и друго особље на Клиници за инфективне и тропске болести Клиничког центра Србије, где се лече оболели од вируса корона, добили су на поклон 220 униформи.

У име свих Београђана униформе им је поклонио заменик градоначелника Горан Весић.

Он се, како је рекао за Танјуг, одрекао две плате да би био купљен материјал за униформе које су кројачи једне фирме сашили бесплатно. Иначе, реч је о фирми која се бави шивењем униформи. 

– Бесплатно су сашили 220 униформи за људе који раде на Инфективној клиници. Једино на чему сам инсистирао јесте да униформе имају грб Града Београда, јер су они Београђани, раде у Београду и срећан сам што су наши хероји добили униформе – рекао је Весић.

Указао је на то да у време када читаво друштво даје максимум да би се изборило са вирусом корона, сваки појединац треба да пружи свој допринос.

Весић је истакао да су наши највећи хероји лекари и медицинске сестре који помажу да се грађани, посебно они заражени вирусом корона, што пре излече.

Како је рекао, на првој линији фронта је Инфективна клиника у којој се више од 200 лекара, медицинских сестара и другог особља даноноћно бори како би заражени вирусом корона изашли одатле здрави.

Заменик градоначелника захвалио је здравственим радницима на свему што чине за грађане. 

– Желим им пуно среће и сигуран сам да ћу бити у прилици да их, када све ово прође, позовем у Скупштину града и још једном захвалим на свему што су учинили за Београђане, за све грађане Србије, како бисмо изашли на крај са овом пошасти – додао је Весић.