петак, 10. април 2020.

Весић: Ово је време солидарности

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас кројачице новобеоградске фирме „Лока Униом” које су прошле недеље израдиле 220 униформи, са грбом Београда, а које је потом град донирао медицинском особљу Инфективне клинике. Весић је прецизирао да је заједно са својим пријатељима обезбедио материјале и одрекао се две плате како би особље Инфективне клинике добило нове униформе. 

– Сви заједно урадили смо дивну ствар. Онима који су наши хероји, који брину о пацијентима, боре се за њихов живот и који су на првој линији одбране, успели смо да донирамо униформе. Дошао сам да захвалим овим вредним радницама, али и да примим још тридесет униформи, које је фирма о свом трошку израдила и које ће бити дониране медицинском особљу. Ово је време када сви показујемо солидарност и ако се нешто добро десило у овој кризи, јесте управо то што да смо постали солидарни – рекао је Весић. 

Заменик градоначелника изразио је наду да ће солидарност и доброта остати и након ове кризе, те да ћемо схватити да увек треба да се ослањамо једни на друге. 

– Људи и живе да би једни другима помагали – поручио је Весић. 

Власница фирме „Лока Униом” Оливера Броћић Милутиновић рекла је да су се, од како је у нашој земљи проглашена епидемија вируса корона, преоријентисали на производњу маски које су поклањали својим купцима – угоститељским објектима, пекарама, месарама, супермаркетима…

У прве две недеље, навела је, поклонили су неколико хиљада маски, након чега су се радо одазвали позиву да бесплатно сашију униформе за запослене на Инфективној клиници, те одлучили да и сами сашију 30 униформи за још неке здравствене раднике.