уторак, 21. април 2020.

Фото-конкурс „Тајне бакине кухиње”

У оквиру уметничког конкурса „Нема фрке уз унуке”, који је Дечји културни центар Београда расписао услед проглашења ванредног стања због пандемије вируса корона, ове недеље отвара се нова тема под називом „Тајне бакине кухиње”. Конкурс ће трајати од 22. априла до 5. маја.

Како је саопштено из Дечјег културног центра, млади креативци, узраста од три до 18 година, могу показати своје кулинарско умеће и по бакином рецепту направити сланише или слаткише. Потребно је да фотографишу свој рад и да рецепт са фотографијом пошаљу на имејл: zabakeideke@dkcb.rs или на Фејсбук групу „Креативна деца за баке и деке са хештегом” #kreativnadecazabakeideke. 

Аутори најбољих радова добиће награде које ће им бити уручене након завршетка ванредног стања, на свечаном отварању изложбе у галерији Дечјег културног центра Београда, у Таковској 8. 

Пропозиције конкурса су следеће: сланиши или слаткиши треба да буду припремљени по бакином рецепту, да буду направљени од 22. априла до 5. маја, и то самостално (дозвољена је мала помоћ укућана), а уз радове и рецепте треба послати податке – име и презиме детета, узраст, град, назив рецепта, име баке.

Уметнички конкурс посвећен бакама и декама „Нема фрке уз унуке” наишао је на изузетан одзив деце и младих из целе Србије и дијаспоре. На конкурс је стигло преко хиљаду радова, а до сада је награђено 270.

– Користећи машту и различите уметничке медије, најмлађи су показали бакама и декама да мисле на њих, да их воле и грле иако физички нису поред њих. Исказујући своје емоције цртежом, музиком и поезијом, показали су љубав и поштовање према својим бакама и декама, онако искрено како само деца то умеју. Својим стваралаштвом показали су да љубав никад није у изолацији и самоћи – истакао је Драган Марић, директор Дечјег културног центра Београда, и позвао малишане да и даље буду активни и покажу креативност својим учешћем на конкурсу „Тајне бакине кухиње”.