понедељак, 4. мај 2020.

Јавни превоз један од најважнијих у функционисању града

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић најавио је данас да се 8. маја јавни превоз у Београду враћа и да ће се то дешавати постепено. Он је додао да до петка функционишу коридорске линије, њих 34, које су уведене као нужност за превоз здравствених радника и људи који су имали радну обавезу.

– Запослени су прва категорија лица која ће користити превоз од петка, а за то ће им бити неопходна персонализована „бус плус” картица са месечном допуном А1 или А2, без радног налога, као и запослени са једнодневном, тродневном или петодневном „бус плус” картицом, уз радни налог послодавца – рекао је Младеновић за ТВ Прва.

Он је нагласио да Град следи препоруке Републичког кризног штаба, те да је управо овај датум препоручен за поновно успостављање јавног превоза у главном граду. 

– Спремни смо за то. Дезинфекција возила је обављена. Планиран је улазак на прва врата, где ће путнике дочекивати контролори – редари. Путници ће морати да имају заштитну опрему. Возачи ће бити одељени од путника и такође ће имати заштитну опрему. У возилима ће бити обележена места и за стајање и за седење, као и на стајалиштима. Све је то урађено јер је јавни превоз један од најважнијих у функционисању читавог градског система – истакао је Младеновић.

Помоћник градоначелника је додао да све мере имају за циљ смањење контаката међу људима и спречавање ширења заразе. Он је најавио да ће Градски штаб за ванредне ситуације све пратити на дневном нивоу, као и до сада, напомињући да је од почетка ванредног стања одржано 38 седница, како би се имплементирале све одлуке, препоруке, уредбе и слично. Осим тога, на дневном нивоу прате се и све остале функције, да би се креирале и спроводиле све мере и олакшао живот у граду.