понедељак, 11. мај 2020.

У вртићима 3.430 деце

У београдске вртиће је првог радног дана, после готово двомесечне паузе због вируса корона, данас дошло 3.430 деце, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

– То је четвртина од првобитно пријављених око 13.500, и нешто мање од шест одсто укупно уписане деце. Очекујемо да ће број расти ових дана, а важно је да све протиче без проблема. За бедбедност деце не би требало да брину родитељи који морају да се врате на радна места  – рекао је Гак који је јутрос обишао два вртића, „Свету Петку” на Савском венцу и вртић „Свети Сава” на Бановом брду.

Гак је истакао да су сви вртићи потпуно спремно дочекали децу, да имају сву неопходну заштитну опрему и дезинфекциона средства, те да ће се поштовати све прописане мере.

– На терену смо јутрос видели и како то изгледа. Запослени знају шта треба да раде, родитељи су информисани и заиста очекујем да све и надаље протиче у најбољем реду, те да сви наставимо да се понашамо одговорно – рекао је Гак.

Највише деце јутрос је дошло у вртиће на Новом Београду – 449, на Палилули – 393 и Вождовцу – 373, док се најмање малишана овог јутра вратило у Сопоту, њих 26.