субота, 23. мај 2020.

Плаве канте за Угриновце

Председник Градске општине Земун Дејан Матић присуствовао је данас акцији поделе плавих канти од 240 литара намењених за одлагање рециклабилног отпада која је организована у сарадњи са ЈКП „Градска чистоћа” у Угриновцима. У наредном периоду биће подељене канте за око две хиљаде домаћинстава, док ће за дане викенда бити уручено 600 канти.

– Данашњом акцијом желимо да пробудимо еколошку свест наших суграђана и укажемо им на значај прераде отпада што има директан утицај на очување животне средине. Сталним подсећањем на значај домаћинског одлагања отпада сви заједно доприносимо да живимо у чистијем и здравијем окружењу. Истовремено, рециклажа доноси много користи. Она доприноси одржању обновљивих извора енергије и штеди државне ресурсе. Није лако усвајати нове навике, али морамо се понашати одговорно према генерацијама које долазе и показати им како се са бригом односи према свом дому – рекао је Матић и подсетио да су плаве канте већ добили житељи насеља Плави хоризонт, Алтина, Соко салаш и Универзал.

Приликом преузимања бесплатних канти, власници домаћинстава су обавештени којим даном је неопходно да остављају канте испред својих капија како би радници „Градске чистоће” могли да их испразне.