среда, 27. мај 2020.

Отворен фото и литерарни наградни конкурс „Мој љубимац”

Расписан је четврти фото и литерарни конкурс за децу и младе под називом „Мој љубимац” у организацији Дечјег културног центра Београд, Јавног комуналног предузећа „Ветерина Београд” и Организације за поштовање и бригу о животињама Орка – дечјим клубом Оркица, саопштено је из Дечјег културног центра Београд.

Циљ такмичења је да се кроз уметничке медије и креативне радионице код деце и младих развија одговорно понашање према кућним љубимцима.

Деца узраста од 6 до 16 година могу послати фотографију и/или песму кућних љубимаца до 15. јуна.

Фотографије треба послати на имејл-адресу mojljubimac.dkcb@gmail.com,  а песме на имејл-адресу vesna@dkcb.rs. Најбоље фотографије и песме, по оцени стручног жирија, биће објављене на сајту и друштвеним мрежама ДКЦБ-а.

Осим награда за најбољу фотографију и песму, биће додељене и похвале за фотографије љубимаца у различитим категоријама – за најчупавијег, најсмешнијег, највеселијег, најружнијег, најтужнијег, најмањег, највећег, најстаријег, најсрећнијег, најгладнијег љубимца, потом за најбољег друга, за најзаљубљенији пар, али и за љубимце са највећим ушима, најдужим репом и брковима, најкраћим репом и најлепшим очима и осмехом. Уредница програма је Весна Крњаић Митровић.

Додела награда и ревија љубимаца биће одржани крајем јуна, на платоу испред Дечјег културног центра Београд у Таковској 8, уз музичко-сценски програм и креативне радионице. Победницима ће награде уручити директор овог центра Драган Марић, а у програму ће учествовати Бранко Коцкица, Миња Субота, Пеђолино, Слободан Станишић, књижевник и председник жирија, мали песници – победници литерарног конкурса, балерине и чланови Хора ДКЦБ-а.

У оквиру програма биће организована радионица Дечјег клуба Оркица „Одговорно власништво” за децу узраста од 6 до 10 година, а „Ветерина Београд” организоваће удомљавање напуштених паса из градског азила.

Сви учесници и посетиоци имаће прилике да добију бесплатне ветеринарске савете.