понедељак, 8. јун 2020.

Весић: После снажног невремена полако се нормализује ситуација у Београду

Ситуација у Београду се после снажног невремена полако нормализује, изјавио је вечерас заменик градоначелника Горан Весић за Танјуг, додајући да се у Оперативном центру Управе за ванредне ситуације Града Београда прати ситуација у вези са великом количином падавина у последњих неколико сати.

Весић је рекао да је према подацима РХМЗ-а у Кошутњаку пало 52 литра кише од 17 до 20 часова, а у центру града око 50 литара. Он је казао да је то изазвало проблеме у одређним деловима града, али је нагласио да ће ускоро бити у потпуности нормализован градски саобраћај.

Весић је додао да се сутра очекује око 20 литара падавина у Београду.

Говорећи о јавном превозу, навео је да је постојао проблем с подвожњаком у Улици 11. крајишке дивизије, где је у 19.45 часова заустављен саобраћај. Како је рекао, полиција је одатле извукла четири особе из возила које је било заглављено у води. Он је додао да је у Улици Драгослава Срејовића пало дрво, због чега је у 19.45 сати обустављен соабраћај.

Весић је рекао да је у 19.35 часова превентивно искључена тролејбуска мрежа, а у 19.30 трамвајска мрежа, како би се заштитили људи због грмљавине. Према његовим речима, у 19.25 часова у Пожешкој улици почело је преусмеравање трамваја, а у 21 сат укључена је струја и враћени су трамваји и тролејбуси на улице.

И даље, како је навео, постоји застој у Макензијевој улици, али ће ускоро бити потпуно нормализован градски саобраћај.

Заменик градоначелника је истакао и да су тренутно активна три пожара на територији града, док их је током поподнева било шест.

– Они су под контролом, десет ватрогасних екипа се налази на терену и помажу да се вода исцрпи у подрумима и на одређеним местима где постоје проблеми – рекао је Весић.

Што се водовода тиче, указао је да је највише проблема било код Ургентног центра, у блоковима 30 и 23, код Београдског сајма, у насељу Вељка Влаховића и у једној улици изнад Ваљевске улице на Бановом брду, где је „асфалт однела киша”. Он је додао да је хитна екипа „Београд-пута” упућена на лице места како би санирала штету.

Што се тиче рада „Градске чистоће”, Весић је рекао да је око 420 контејнера однела вода и да је више од 60 екипа на терену како би вратиле контејнере на своје место.

Истакао је и да су три стабла пала у Београду, али да је „Зеленило – Београд” у року од 40 минута решило сва три проблема. Такође је најавио да се током ноћи и током сутрашњег дана очекује око 20 литара падавина.

– Падавине ће се наставити, али неће бити овог интензитета. Мада за ово доба године неће бити ни мале. Током сутрашњег дана, током поподнева, очекујемо поново грмљавине и нове падавине – рекао је Весић, додајући да градске службе, у сарадњи са МУП-ом Србије и другим надлежним службама, прате ситуацију и реагију на терену.

Он је истакао да је тренутно проблем то што је у једном броју подрума дошло до поплава и изливања канализације.

– Тренутно је најургентније код „Сава центра”. Сајам је већ проходан, као и Улица Вељка Влаховића – рекао је Весић.

Он је такође рекао да је постојао проблем и у Улици Мишка Крањца у Раковици, где се налазе ватрогасци ситуација се полако стабилизује.

– Мање више се ситуација у граду полако нормализује – закључио је Весић.

 

ФОТО: Танјуг