уторак, 9. јун 2020.

Градоначелник Радојичић: Градске службе су у приправности у случају нових падавина

Градске службе су у приправности, а екипе комуналних предузећа на терену, с обзиром на то да очекујемо нове падавине, истакао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић након редовног колегијума са сарадницима.

Због синоћног јаког невремена, као и најављених падавина, састанку су присуствовали и директори ЈВП „Београд воде” Дејан Ковачевић, ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић и ЈКП „Водовод и канализација” Драган Ђорђевић, као и начелник Управе за ванредне ситуације у Београду Раде Милошевић.

Они су информисали градоначелника о активностима које су предузете током синоћног невремена, с обзиром на то да је у појединим деловима града пало и до 70 литара кише по метру квадратном.

– Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода, на Сењаку је пало око 70 литара кише, на Врачару око 65, на Кошутњаку близу 60. Ради се о огромним количинама воде које наш систем није могао једновремено да прими. Делови града у којима је ситуација била најкритичнија су Аутокоманда, Пожешка и Ваљевска улица, као и насеље Браће Јерковић. Екипе комуналних служби града радиле су читаву ноћ на отклањању последица невремена, радници ЈКП „Зеленило – Београд” су до јутра уклањали порушена стабла и преломљене гране – рекао је градоначелник Радојичић.

Градоначелник је истакао да је у оваквим ситуацијама важна сарадња грађана и комуналних служби, са циљем да овакве временске неприлике пребродимо без веће штете.

– Хидрометеоролошке службе не придвиђају за данас тако обилне падавине, као што су биле јуче. Свакако да пратимо њихове информације, а комуналне службе су спремне да реагују благовремено – рекао је градоначелник Радојичић.