уторак, 23. јун 2020.

Предшколци кроз игру о значају хигијене у борби против вируса

На ликовном конкурсу „Хигијена руку за наше здравље” за предшколце из целе Србије изабрано је 40 радова који ће бити награђени, а рад шестогодишње Срне Ребић из вртића „Мрвица” на Старом граду наћи ће се на поштанској марки Поште Србије.

Директорка Предшколске установе „Чукарица” Биљана Гајић, која је данас председавала жирију конкурса у Секретаријату за образовање и дечју заштиту, истакла је да се са децом о вирусу корона разговара и да се на разне креативне начине спроводе мере заштите.

– Ово је један од начина да деци приближимо важност хигијене и честог прања руку. Пристигло је 127 радова из целе Србије, деца су се баш потрудила и из радова видимо да разумеју оно о чему са њима разговарају васпитачи, што је веома важно – рекла је Гајићева.

Она је захвалила свој деци и предшколским установама Србије на учешћу у конкурсу и закључила да свим васпитачима сада мора бити приоритет подизање нивоа свести о значају хигијене руку са циљем да се спречи ширења вируса како код деце тако и код родитеља који те исте мере морају спроводити са њима и код куће.

– То је једини начин да сви будемо безбедни. Запослени у вртићима су родитељима саветодавно увек доступни и могу нам се обратити – закључила је Биљана Гајић.

У организацији Министарства здравља Републике Србије, ликовни конкурс „Хигијена руку за наше здравље” трајао је од 10. до 22. јуна.