петак, 26. јун 2020.

Никодијевић: Отварамо сезону на Ади, посетиоци ће бити безбедни

Подизањем „плаве заставе” председник Скупштине града Никола Никодијевић oтвoриo је дaнaс сeзoну купaњa нa Aди Цигaнлиjи. Он је истакао да се спроводе све препоруке Завода за јавно здравље те да ово највеће градско купалиште већ неколико година има „плаву заставу” која говори о квалитету воде, али и безбедности купача и свих посетилаца. Свечаности је присуствовао Роберт Ћукић, директор ЈП „Ада Циганлија”.

Никодијевић је подсетио да је отварање летње сезоне на Ади Циганлији било спремно већ пре неколико недеља, али су је спречиле временске прилике те се чекало да се стекну потребни услови како би купачи били безбедни.

– Ада из године у годину је све посећенија и омиљенија не само за Београђане већ и оне који посећују Београд и управо се због тога трудимо да сваке године обогатимо садржаје и унапредимо квалитет услуге. Заједно са менаџментом ревитализовали смо постојеће садржаје, спортске терене, улазне рампе, паркинг просторе, а урадили смо и неке нове садржаје који треба да постану изненађење свим посетиоцима током ове сезоне – истакао је Никодијевић. 

Он је нагласио да се све епидемиолошке мере које се тичу безбедности купача и посетилаца на Ади Циганлији морају поштовати. 

– У овом тренутку имамо препоруке Завода за јавно здравље које захтевају држање дистанце од два метра и ван воде и у њој, јер се ради о стајаћој води која се не дезинфикује. Угоститељима је препоручена редовна дезинфекција инвентара и држање дистанце. Купатила су обезбеђена довољним бројем дезосредстава и дезобаријера тако да, ако се свако буде придржавао мера, неће бити угрожена безбедност ниједног човека. Ако се свако буде понашао одговорно и према препорукама, верујем да нећемо имати проблема током летње сезоне на Ади Циганлији – рекао је Никодијевић.