недеља, 28. јун 2020.

Порука ђацима генерације: Будите и даље наш понос

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак честитао је овогодишњим ђацима генерације београдских основних и средњих школа на изванредном постигнутом успеху и пожелео им подједнако успешан наставак школовања.

– Честитам вам на свему постигнутом до сада, на залагању и истрајности и у овој тешкој години и радујем се свим вашим следећим успесима, много наде полажемо у вас за све будуће године – рекао је Гак.

Он је истакао да је Секретаријат за образовање и дечју заштиту којим руководи одлучио да се традиционални пријем ђака генерације на Старом двору из безбедносних разлога ове године не одржи, како се деца не би непотребно излагала ризику у данима када бележимо пораст броја заражених вирусом корона.

– Нажалост, околности су такве да није безбедно да заједно на једном месту славимо ваш успех, али баш овакве године показују колико су домаћи стручњаци у свим областима важни за једну земљу и колико је важно да наставимо са улагањима у образовање да бисте имали још боље услове за учење и даљи развој – рекао је Гак.

Он је истакао да награде Града Београда неће изостати те да ће Секретаријат преко школа доставити ученицима генерације књиге, таблете и лаптопове, награде које најбољи ученици добијају сваке године.

– Још једном вам честитам, будите и даље понос не само Београда, већ целе Србије – закључио је Гак.