понедељак, 29. јун 2020.

Зауставља се позоришни програм Београдске летње сцене на Ташу

Услед новонастале ситуације и промене епидемиолошке слике ковида-19, Секретаријат за културу донео је одлуку да данас заустави позоришни програм Београдске летње сцене на Ташмајдану. 

„Ова манифестација је осмишљена управо да би се превазишао проблем прекида рада позоришта услед пандемије и увођења ванредног стања са добром жељом да се настави позоришни живот у нашем граду. Овај јединствени подухват, који је на једном месту окупио сва београдска, многа српска позоришта, приватне и независне продукције, са идејом да публици и свим гостима Београда крајем јуна и током јула омогући гледање преко 40 позоришних представа, показао је да су уметници и публика са великом радошћу ишчекивали поновни сусрет уживо и нове позоришне доживљаје. Град Београд захваљује свим позориштима, уметницима, учесницима и публици Београдске летње сцене о чијем евентуалном наставку ће се одлучивати када се за то стекну услови”, наведено је у саопштењу. 

У међувремену за све купљене улазнице може да се изврши поврат новца на благајнама матичних позоришта, прецизирано је у саопштењу.