петак, 3. јул 2020.

Бесплатно одношењe кабастог отпада

Екипе ЈКП „Градска чистоћа” ће током овог викенда, 4. и 5. јула, бесплатно односити кабасти отпад са београдских улица, саопштавају из овог градског предузећа. Суграђани непотребне кабасте ствари могу да оставе поред контејнера или испред својих дворишта, одакле ће их екипе „Чистоће” уклонити.

Ова бесплатна акција традиционално се спроводи сваког првог викенда у месецу. Суграђани који располажу већим количинама отпада треба да се јаве „Градској чистоћи” на број телефона 0800-000-807, који је бесплатан, како би обавестили екипе предузећа о количини отпада и локацији на којој ће га оставити.

„Чистоћа” апелује на суграђане да искористе ову акцију, како се кабасти отпад не би гомилао на јавним површинама осталим данима у месецу када се та услуга наплаћује. Одношење кабастог отпада бесплатно је само за грађане Беoграда. Правни субјекти и предузетници услугу одношења кабастог отпада могу користити кад год имају потребу за тим и то по изузетно повољним ценама. Услуга се наплаћује по кубном метру однетог отпада и броју утрошених сати. Све информације о ценама и услугама „Градске чистоће” доступне су и на сајту: www.gradskacistoca.rs.

ЈКП „Градска чистоћа” подсећа суграђане да грађевински отпад попут шута не спада у кабасти отпад. Одношење шута је услуга која се плаћа у складу са ценовником ванредних услуга „Чистоће”, а за сва физичка лица обезбеђују се бесплатни џакови за шут.