петак, 3. јул 2020.

Измене режима рада линија јавног превоза због радова

Секретаријат за јавни превоз саопштио је да ће у наредном периоду због радова доћи до појединих измена режима јавног превоза. Током извођења радова на редовном одржавању у Улици Трише Кацлеровића, на делу од Војводе Степе до Ранка Тајсића, од 6. до 12. јула потпуно ће бити затворен коловоз на овој деоници. 

Возила са линија 18, 39 и АДА3, у смеру ка Кумодрашкој улици, саобраћаће ауто-путем до Љубићке, затим Љубићком до Кумодрашке и даље редовном трасом.

Током радова на измештању саобраћајнице Барошевац – Зеоке – Медошевац – Фаза 2 (бивши државни пут IIб реда ознаке 363), до 1. фебруара 2021. године доћи ће до промена у раду линија јавног превоза. Ова саобраћајница биће потпуно затворена на делу од раскрснице са новоизграђеном саобраћајницом у насељу Зеоке до раскрснице са новоизграђеном саобраћајницом у насељу Барошевац, а сав саобраћај ће бити преусмерен на новоизграђену улицу. Због тога ће возила са линија јавног превоза 141Л, 166, 173, 583 и 583A саобраћати Карађорђевом улицом (бивши државни пут IIб реда ознаке 363), новоизграђеном – измештеном саобраћајницом Барошевац – Зеоке – Медошевац, Барошевачком улицом и даље редовном трасом.

Возила ће на измењеном делу трасе користити, као и у претходној фази радова, новоизграђена стајалишта у висини раскрснице новоизграђене саобраћајнице са Улицом Милете Стевановића (Зеоке) и у висини раскрснице новоизграђене саобраћајнице са Улицом Јована Ђауровића (Пут за Бистрицу).

Монтажа крана за потребе градилишта у Рузвелтовој улици обављаће се предстојећег викенда. Радови се изводе на десној страни коловоза у Рузвелтовој (смер ка Улици краљице Марије), на делу од краја стајлишта „Далматинска” до објекта са кућним бројем 17, због чега ће доћи до заузећа десне коловозне траке и трамвајске баштице у истом смеру, па ће се саобраћај одвијати двосмерно преосталом ширином коловоза. Током радова важиће следећи режим рада линија јавног превоза:

– трамвајска линија 3  и даље не саобраћа;
– трамвјаска линија 12 ће саобраћати на скраћеној траси од Ташмајдана;
– привремена аутобуска линија 5А саобраћа на релацији: Дорћол – СРЦ „Милан Гале Мушкатировић” – Тадеуша Кошћушка – Цара Душана – Дубровачка – Дунавска – Жоржа Клемансоа – Венизелосова – Цвијићева – Булевар деспота Стефана – Џорџа Вашингтона – 27. марта – Краљице Марије – Рузвелтова – Мије Ковачевића – Омладински стадион.

Привремено се измешта стајалиште „Далматинска” за линије јавног превоза 25, 25П, 27, 32, 65, 66 и 74 на позицију испред објекта са кућним бројем 13, oко педесет метара после раскрснице са Дражићевом, наведено је у саопштењу.