петак, 10. јул 2020.

Град Београд обезбедио донацију за Земунску болницу

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић данас је у име Града Београда уручио донацију Земунској болници. Он је том приликом рекао да је циљ да се по 125 килограма воћа, колико је обезбеђено за овај клиничко-болнички центар, подели свим болницама и ковид-амбулантама које се боре против вируса корона на територији Београда.

– Желимо да отворимо и волонтерски центар. На број телефона 0800-110-011 могу се јавити сви млади људи који желе да раде и да помогну нашим херојима. Само заједничким радом и јединством можемо да победимо непријатеља који нас је напао. За сваку болницу припремамо донацију. Поједине компаније уплатиле су и новац, конкретно 250 хиљада динара за Земунску болницу, и овом приликом желим да им захвалим – казао је Петронијевић за ТВ Пинк и додао да су добродошли сви они који желе да помогну.

Докторка Јелена Маринковић је истакла да је ово врло вредна донација која ће значити како пацијентима тако и медицинском особљу.

– Здравствени радници јесу прва линија у борби против овог вируса, али велики хероји су и немедицинско особље без којих систем не би могао да функционише. Земунска болница је тренутно пуна, много пацијената има, али ситуација је под контролом – рекла је Маринковићева и захвалила на донацији.