петак, 10. јул 2020.

Измене рада појединих линија јавног превоза

Секретаријат за јавни превоз саопштио је да ће у наредном периоду доћи до измена појединих линија јавног превоза у граду због радова. Током извођења радова на отклањању дефекта у Улици цара Николаја II између објеката са кућним бројем 9 и 11, од суботе у 8 часова до понедељка у 18 часова доћи ће до промена у раду линија јавног превоза. Тролејбуске линије 21, 22 и 29, као и аутобуска линија 22А ће бити привремено укинуте. Привремено ће бити успостављене локалне аутобуске линије 21А, 22А1 и 29А, које ће саобраћати од Трга Славија до периферних терминуса. Привремено ће бити успостављена и тролејбуска линија 22Л, која ће саобраћати на релацији Студентски трг – Трг Славија. 

Возила са линија Е1 и 29Н и привремених локалних линија 21А, 22А1 и 29А ће, уместо улицама Макензијевом и Цара Николаја II, саобраћати у смеру ка Црвеном крсту следећим саобраћајницама: Макензијевом, Курсулином, Његошевом, Максима Горког, Цара Николаја II и даље редовним трасама, а у смеру ка Тргу Славија улицама: Цара Николаја II, Максима Горког, Крунском, Баба Вишњином, Његошевом, Курсулином, Макензијевом и Трг Славија. Линија 83 скраћује се на Tрг Славија и носиће ознаку 83Л.

На измењеном делу трасе успостављају се привремена стајалишта: „Максима Горког”, у смеру ка Тргу Славија, у Улици цара Николаја II, 15 метара испред пешачког прелаза који се налази испред раскрснице са Улицом Максима Горког, као и „Макензијева”, у смеру ка периферији, у Курсулиној улици, 50 метара после раскрснице са Макензијевом улицом.

Такође, током извођења радова на редовном одржавању у улицама Др Хуга Клајна и Недељка Гвозденовића, на делу од Улице Марка Челебоновића до Улице Виктора Новака у Београду, доћи ће до промена у раду линија јавног превоза. Радови ће се изводити од 13. јула у 6 часова до 20. јула у 6 сати. У овом временском периоду возила са линија 70, 72, 74 и 75, као и ноћна линија 75Н ће саобраћати: у смеру према Бежанијској коси улицама Марка Челебоновића, Норвешком, Грчком, Марка Ристића, Недељка Гвозденовића и даље редовном трасом, а у смеру према граду улицама Недељка Гвозденовића, Виктора Новака, Грчком, Норвешком, Марка Челебоновића и даље редовном трасом. Возила са линије 82 ће саобраћати у смеру према Кеју ослобођења трасом: Гандијева – Војвођанска – кружни ток са улицама Виноградском и Др Ивана Рибара – Сурчинска – Недељка Гвозденовића – Виктора Новака – Грчка – Норвешка – Марка Челебоновића и даље редовном трасом, а у смеру према Блоку 44 трасом: Марка Челебоновића – Норвешка – Грчка – Марка Ристића – Недељка Гвозденовића – Сурчинска – кружни ток са улицама Виноградском и Др Ивана Рибара – Војвођанска – Гандијева и даље редовном трасом.

Возила са линије 613 ће у оба смера саобраћати улицама Николе Добровића, Марка Челебоновића и даље редовном трасом, наведено је у саопштењу.