понедељак, 13. јул 2020.

Весић: Градимо приступ привредним зонама где ће бити нове фабрике

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас радове на изградњи саобраћајнице C39 у Привредној зони „Ауто-пут” на Новом Београду, чијом изградњом ће се омогућити приступ привредним и комерцијалним садржајима у овом делу привредне зоне. Радове је обишла и директорка Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Душица Анђелковић.

Према речима Горана Весића, изградња ове улице је веома значајна јер ће омогућити да се ауто-путем приступи Привредној зони, а познато је да су за развој Београда важна управо нова радна места којa ће се овде сигурно отворити.

– Ова саобраћајница дуга је 605 метара, имаће ширину 21 метар, а испод ње се ради комплетна кишна и фекална канализација. Осим тога, биће засађено 80 стабала, имаће и око 44 ара травнатих површина, као и 18 стубова јавног осветљења. Изградњом саобраћајнице са пратећом инфраструктуром биће опремљен део привредне зоне у којој је неколико инвеститора већ купило замљиште на лицитацијама које је организовао Град Београд, а реализовала Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда. То ће опет бити услов да се овде изграде привредни објекти који ће запошљавати више стотина људи и на тај начин омогућавати да се наш град боље развија – истакао је Весић.

Он је најавио да ће се у будућности радити саобраћајница С40 која ће омогућити приступ и другим локацијама које су планиране за продају, а затим и улица која води ка Велетржници. На тај начин ће овај крај бити потпуно саобраћајно и инфраструктурно опремљен, јер овде ће се у некој будућности налазити кванташка пијаца која ће бити премештена из Блока 42.

– У  овом тренутку за Београд је најважније да се „освоје” различите зоне које се налазе по ободима града како би се градиле фабрике, те на тај начин обезбедила нова радна места. Није реално да се фабрике граде у центру града и зато реализацијом оваквих пројеката омогућавамо да овде дођу инвестиције вредне стотине милиона евра. На тај начин показујемо како Београд стратешки планира своју будућност. Не радимо од данас до сутра, јер ће се прави резултати онога што сада радимо показати у наредних неколико година. Тада ће сви видети како се део по део Београда мења и шта за нас значи прави развој Београда – нагласио је Весић.