четвртак, 16. јул 2020.

Весић: Сачуваћемо парк у Улици Томаша Јежа на Врачару

Заменик градоначелника Београда Горан Весић састао се данас у Урбанистичком заводу Београда са представницима грађана из Улице Томаша Јежа на Врачару. Грађани су тражили састанак са замеником градоначелника због покушаја да се део парка који користе више деценија претвори у грађевинско земљиште. 

Весић је том приликом објаснио грађанима да је проблем настао у периоду од 2008. до 2009. године, када је бивше руководство Oпштине Врачар простор који је био експроприсан за парк седамдесетих година прошлог века, вратило приватном инвеститору. То је, како је рекао, један од највећих скандала које је видео у Управи Града Београда. 

– На предлог грађана, Општина Врачар потписала је уговор са Урбанистичким заводом Београда и у току је израда плана детаљне регулације. План предвиђа да овај простор постане јавни простор, односно простор за парк, где ће бити забрањена свака градња – истакао је Весић представницима грађана.

Осим тога, грађанима је обећао да ће план детаљне регулације бити усвојен на седници Скупштине града најкасније до новембра, чиме ће бити стављена тачка на покушај било којег инвеститора да гради на том простору. 

Весић је разговарао са грађанима и о другим проблемима са којима се суочавају грађани који живе у Милешевској улици, као и о томе шта може да се уради у Улици Радослава Грујића. Обећао је да ће Град Београд предузети све друге правне мере које према закону има на располагању, како би се заштитили интереси Града и грађана.  

Весић је овом приликом захвалио грађанима на стрпљењу и на томе што нису подлегли политичким утицајима, већ су се само борили за оно што је њихов интерес, као и интерес Града Београда и Општине Врачар, да на споменутом простору и даље остане парк.