субота, 1. август 2020.

Нови систем електронске контроле и наплате паркирања „еПаркинг”

ЈКП „Паркинг сервис” уводи од понедељка, 3. августа, нови систем електронске контроле и наплате паркирања „еПаркинг”, саопштавају из овог градског предузећа.

Возачима који нису платили паркирање у зонираном подручју или су прекорачили време дозвољеног паркирања, контролори више неће остављати дневне паркинг карте на шофершајбнама аутомобила, већ ће издавати електронске дневне паркинг карте (еДПК).

Новине у контроли и наплати паркирања уводе се према Одлуци о изменама и допунама Одлуке о јавним паркиралиштима. Циљ преласка на нови систем електронске контроле и наплате паркирања јесте модернизација рада „Паркинг сервиса” у складу са тенденцијом Градске управе да се дигитализују услуге комуналних предузећа и целокупног пословања у оквиру еУправе и промоције Београда као „паметног града” (smart city), а у складу са еколошким принципима.

О издатим електронским дневним паркинг картама (еДПК) возачи ће истог тренутка моћи да се информишу на сајту предузећа: www.parking-servis.co.rs, где могу да измире обавезе директним онлајн плаћањем. Као и до сада, уколико дуговање измире у року од осам дана, остварују право на попуст у износу од 50 одсто. Обавештење о издатој еДПК, власници возила ће добијати и на кућну адресу, такође са попустом, али „Паркинг сервис” апелује на грађане да користе овај вид бесконтактног плаћања.

Као и до сада, возачи ће моћи да плате паркирање слањем СМС поруке, куповином е-карте на киосцима или путем нове апликације „Паркинг сервиса” која ће од следеће недеље бити доступна за преузимање.