уторак, 4. август 2020.

Обновљен вртић „Принцеза Оливера”

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је данас реконструисани вртић „Принцеза Оливера” на Савском венцу у чију је обнову уложено 35 милиона динара.

Гак је истакао да у овај вртић није улагано више од три деценије, те да је сада све онако како и треба да изгледа. 

– Комплетна реконструкција обухватила је потпуну санацију објекта изнутра, фасаду, кров, кухињу – рекао је Гак и додао да је ово други вртић на Савском венцу који је реконструисан од почетка године, након што су завршени радови и на вртићу „Света Петка”.

Градски секретар за образовање и дечју заштиту је нагласио да су улагања у образовање у главном граду дуплирана за само неколико година, те да је епидемија успорила живот, али не и започета улагања.

– Сви радови који су планирани за ову годину се реализују планираном динамиком. Користимо време док су деца на распусту а увртићима у мањем броју, како бисмо урадили што више, обновили и реконструисали све објекте које смо и планирали, са циљем да се деца што пре врате у њих – навео је Гак.

Директорка Предшколске установе „Савски венац” Гордана Петровић прецизирала је да овај објекат након завршених радова може да прими и јаслене групе, јер сада има све услове за то.

– Раније смо примали само старију децу, а сада имамо комплетно опремљен вртић и за најмлађе. Због ситуације са вирусом корона, сада је долазност око 20 деце, што је петина од укупно уписаних – рекла је Петровићева.