петак, 7. август 2020.

Ниједан случај заразе у вртићима није измакао контроли

Безбедност деце у вртићима је на високом нивоу, што су показали дани који су иза нас, јер се све мере спроводе. Запослени су показали професионалност и ниједан вртић није затворен због заразе, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак. 

– Наравно да је било заражених, али се сваки пут поступало по препорукама. Ниједан случај није измакао контроли јер се све одмах пријављивало и на време реаговало – рекао је Гак гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а.

Он је додао да долазност деце од почетка епидемије није прелазила 30 одсто, док у овом тренутку у београдским вртићима борави око 9.500 малишана дневно, што је око 16 одсто од укупног броја уписане деце. 

– Београд има потпуну контролу над свим вртићима на територији града – рекао је Гак.

Гак  је истакао да у септембру у вртиће креће још 15.000 новоуписане деце на конкурсу, те да након великог изазова, какав је био 11. мај и отварање вртића након двомесечне паузе због епидемије, следи још један изазов, поваратак око 200.000 деце у београдске школе у септембру. 

– Штаб за ванредне ситуације Града Београда сваког дана заседа. Пратимо ситуацију, чекамо инструкције Кризног штаба, Министарста и Владе Србије а Град Београд ће сваку меру спровести – рекао је Гак.

Он је додао да у септембру у београдске школе креће и 16.390 првака. 

– Школе су спремне, искористили смо летње месеце за припреме, очекујемо и надамо се да ће се створити сви услови да све школе приме децу назад – закључио је Гак.