понедељак, 10. август 2020.

Од данас прекршајне пријаве у систему „Око соколово”

Током протекле недеље, возачима чија су возила затечена у прекршају слате су опомене, а од данас свако возило које је остављено небезбедно и омета редован саобраћај биће забележено а возачима послато обавештење са упутством за уплату прекршаја, рекао је секретар за послове комуналне милиције Иван Дивац за ТВ Прва. 

– У просеку, на дневном нивоу уочено је између 1.200 до 1.300 возила у 93 централне улице, којима се кретало возило са системом „Око соколово”, а од данас ћемо имати прецизније податке, јер почиње слање обавештења о затеченим возилима са упутством како да се уплати прекршајни налог – казао је секретар за послове комуналне милиције Иван Дивац.

Он је подсетио да овај систем покрива 93 градске улице, чији је списак истакнут на сајту Града Београда, у делу Комуналне милиције, али и да је свака појединачна улица означена посебним знаком. Међу њима су Булевар краља Александра, Београдска, Француска, Немањина, Краља Милана, Макензијева, Булевар Зорана Ђинђића, Шпанских бораца, Антифашистичке борбе, Главна и друге.

– И поред улица које су у систему „Око соколово”, патроле Комуналне милиције раде свој посао у целом граду и све што омета редовно обављање саобраћаја биће санкционисано. Казне се крећу у распону од 5.000 до 25.000 динара, у зависности од тога где је возило уочено, а уведена је и нова казна од 10.000 динара за паркирање на коловозу у улицама где се креће јавни превоз. Та казна биће наплаћивана и у свим другим улицама где патроле Комуналне милиције буду затекле возило на коловозу које омета саобраћај – подсетио је Дивац.