понедељак, 10. август 2020.

Школа „1300 каплара” дочекаће ђаке „као нова”

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је Основну школу „1300 каплара” на Звездари у којој су у току завршни радови након обимне реконструкције протеклих месеци, саопштено је из овог секретаријата.

Гак је истакао да је школа потпуно реконструисана, те да је презадовољан оним што је затекао. 

– Имали смо ситне замерке које очекујем да буду отклоњене до почетка школске године када ће се, надам се, деца вратити у клупе – рекао је Гак.

Он је навео да је укупна вредност радова на овој школи око 195 милиона динара и да их је финансирала Канцеларија за јавна улагања Владе Републике Србије, док је Општина Звездара била задужена за избор извођача радова.

Комплетна реконструкција, како је рекао, обухватила је потпуно уређење целог објекта, замену свих инсталација у школи, потпуну реконструкцију дворишта, уградњу лифта и постављање нове ограде око њега, реконструкцију крова, уређење терена за одбојку, кошарку и фудбал, те изградњу трим-стазе са тартан подлогом, а планиран је и мали амфитеатар у коме ће се одржавати часови када је топло време. 

– Ово је школа на којој од 1961. године, када је отворена, није било значајнијих радова. Сада је ово потпуно нови простор са двориштем, какво можемо пожелети за сваку школу – рекао је градски секретар.

Гак је нагласио да је општина Звездара по броју деце у школама једна од најбрже растућих општина у Београду, те да се у последњих шест година број деце у школама повећао за више од 500, што је практично цела једна школа. 

– Велики утицај на то свакако има насеље Миријево, које се убрзано шири, и зато тамо планирамо изградњу нове основне школе, јер смо препознали потребу за тим и поступак је већ покренут – најавио је Гак.

Општина Звездара има 12 основних школа, са око 10.800 ученика, и 10 средњих школа.