уторак, 11. август 2020.

Ђаци у Лештанима од септембра у новој школи

После више од 40 година од изградње монтажне и једине школе које је насеље Лештане имало, а која је срушена, ђаци овог дела Београда добиће у септембру нову, модерно опремљену школу у коју ће кренути око 80 првака, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

Он је данас обишао завршне радове на изградњи школе и рекао да ће све бити спремно за почетак нове школске године.

– Толико је година обећавана школа грађанима Лештана и презадовољан сам оним што сам видео. Остаје само да се школа опреми намештајем и да у септембру овде коначно дочекамо прве ђаке – рекао је Гак.

Он је објаснио да Општина Гроцка већ неколико година заредом има велики број првака, те да ће у септембру у седам школа у овој општини први пут сести у клупе скоро 800 малишана.

– Потреба за новом школом овде је била велика и после пуно перипетија успели смо да се изборимо са свим изазовима и да коначно испунимо обећање – рекао је Гак и додао да је ово најважнија инвестиција у сектору образовања у протеклој деценији.

Нова школа има 5.500 метара квадратних са фискултурном салом, најсавременијим кабинетима, два спортска терена за кошарку и фудбал, што до сада нису имали.

Изградњу школе, која је коштала око 550 милиона динара, финансирала је Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Србије.