уторак, 15. септембар 2020.

Новоизабрани председник градске општине Земун обишао Батајницу

Новоизабрани председник градске општине Земун Гаврило Ковачевић обишао је насеље Батајница и разговарао са мештанима о решавању приоритетних проблема.

Становници Улице Бранислава Баришића Доктора изложили су Ковачевићу дугогодишњи проблем који имају са водоснабдевањем и слабим притиском, саопштили су данас из Општине Земун.

Како се наводи, договорени су кораци у превазилажењу проблема у сарадњи са стручним службама ЈКП „Београдски водовод и канализација”. Такође je било речи и о наставку изградње канализационе мреже, која се у том делу града спроводи у складу са инвестиционим процедурама и пројектованим роковима.

– Општина у сарадњи са Градом Београдом интензивно ради на проналажењу најоптималнијег решења за проширење капацитета здравствене станице Батајница, како би грађани овог дела Земуна, поред примарне здравствене заштите, имали доступне и одређене специјалистичке прегледе. Такође, у плану је да се поред Месне канцеларије у оквиру Месне заједнице „Батајница” отвори услужни центар са већим обимом административних послова – указао је Ковачевић.

Догађају су присуствовали члан Општинског већа Бошко Радовановић и председник Месне заједнице „Батајница” Никола Арнаут. Скупу су присуствовали и представници различитих удружења грађана, а било је речи и о подршци ГО Земун у реализацији програма из области културе и социјалне заштите, а који доприносе развоју Батајнице, наводи се у саопштењу.