петак, 25. септембар 2020.

Промене у раду линија јавног превоза током извођења радова на изградњи петље „Петлово брдо”

Током извођења радова на изградњи петље „Петлово брдо” доћи ће до промена у раду линија јавног превоза од 26. до 29. септембра, саопштили су из Секретаријата за јавни превоз. 

У првој фази радова доћи ће до затварања локалног пута Раковица–Железник  (Кружни пут Кијево). 

Возила јавног превоза ће на линији 54, у смеру ка Раковици, саобраћати трасом: Авалска – улазна рампа на Ибарску магистралу у смеру ка Лазаревцу – петља „Орловача” – Ибарска  магистрала у смеру ка Београду – локални пут Раковица–Железник – Кружни пут – Кијево и даље редовном трасом. 
У смеру ка Железнику саобраћаће се улицама: Мишка Крањца, Пилота Михаила Петровића, Ибарском  магистралом у смеру ка Лазаревцу, силазном рампом, локалним путем Раковица–Железник  (Авалска улица) и даље редовном трасом.

Возила на линији 521 саобраћаће у редовном смеру ка Железнику, док ће у смеру ка Видиковцу ићи следећом страсом: Авалска – улазна рампа за Ибарску магистралу у смеру ка Лазаревцу – петља „Орловача” – Ибарска  магистрала у смеру ка Београду и даље редовном трасом.

У току друге фазе радва доћи ће до затварања улазно-излазне рампе на петљи „Петлово брдо” којом се саобраћај спушта са Ибарске магистрале у смеру ка Београду на локални пут Раковица–Железник  (Кружни пут Кијево) од 30. септембра до 4. октобра. Током извођења радова, возила на линији 521 саобраћаће у смеру ка Железнику редовном трасом, а у смеру ка Видиковцу саобраћаће следећом деоницом: Авалска – улазна рампа на Ибарску магистралу у смеру ка Лазаревцу – петља „Орловача” – Ибарска магистрала у смеру ка Београду и даље редовном трасом.

У трећој фази доћи ће до затварања локалног пута Раковица–Железник  (Кружни пут Кијево) у висини раскрснице са Ибарском  магистралом, као и улазно-излазне рампе на петљи „Петлово брдо” којом се саобраћај спушта са Ибарске  магистрале у смеру ка Београду на локални пут Раковица–Железник  (Кружни пут Кијево) од 5. до 10. октобра. Радови ће се изводити тако што ће у току дана на сат времена бити затворен за саобраћај локални пут Раковица–Железник (Кружни пут Кијево), па затим на сат времена отворен и тако наизменично, наводи се у саопштењу. 

Током извођења радова возила јавног превоза на линији 54 ће саобраћати у смеру ка Раковици следећом трасом: Авалска – улазна рампа на Ибарску магистралу у смеру ка Лазаревцу – Петља „Орловача” – Ибарска  магистрала у смеру ка Београду – Улица пилота Михаила Петровића – Мишка Крањца и даље редовном трасом. У смеру ка Железнику возила ће се кретати трасом: Мишка Крањца – Пилота Михаила Петровића – Ибарска магистрала у смеру ка Лазаревцу – силазна рампа на локални пут Раковица–Железник  (Авалска улица) и даље редовном трасом.

У последњој фази ће се изводити радови на десној страни коловоза у смеру ка Лазаревцу, на делу од скретања за продајни објекта МЕТРО до позиције која се налази испред улазно-излазне рампе на петљи „Петлово брдо”, којом се саобраћај спушта са Ибарске магистрале у смеру ка Лазаревцу на локални пут Раковица–Железник  (Авалска) од 9. до 12. октобра. Током извођења радова за саобраћај остаје слободна ширина коловоза Ибарске магистрале од по три метра у оба смера, наводи се у саопштењу.