субота, 26. септембар 2020.

Никола Никодијевић заказао седницу Скупштине града за понедељак, 28. септембар

Председник Скупштине града Никола Никодијевић заказао је за понедељак, 28. септембар, 23. седницу Скупштине Града Београда. Због примена епидемиолошких мера, седница ће се и овог пута одржати у „Сава центру”, с почетком у 10 часова. Међу најважнијим тачкама дневног реда је Предлог одлуке о изменама Одлуке о буџету Града Београда за 2020. годину, као и Предлог одлуке о изменама и допуни Одлуке о утврђивању обима средстава за вршење послова Града и градских општина и одређивању прихода који припадају Граду, односно градским општинама у 2020. години, те Предлог одлуке о локалним административним таксама.

На дневном реду су и предлози за подизање споменика Бранку Пешићу, Влади Илићу и Милошу Савчићу. 

Одборници ће одлучивати о братимљењу Града Београда и Града Бањалуке, а расправљаће и о предлозима планова или изменама и допунама планова детаљне и генеране регулације за делове општина Звездара, Врачар, Вождовац, Земун, Чукарица, Раковица и Палилула, Такође, на дневном реду ће бити још неколико планова или измена и допуна планова који тек треба да се израде. Пред одборницима ће се наћи и ребаланси програма пословања за ову годину и расподела нето добити за прошлу годину за јавна комунална предузећа, центре или привредна друштва чији је оснивач Града Београд, као и Предлог одлуке о повећању основног капитала Привредног друштва Спортски центар „Ташмајдан” д.о.о.

На дневном реду је и Предлог одлуке о изменама Одлуке о радном времену угоститељских објеката на територији Београда, измене и допуне одлука о комуналном реду и оглашањању на територији града, затим Предлог годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у Београду за 2020. годину, Предлог одлуке о измени и допуни Одлуке о уређивању и одржавању паркова, зелених и рекреационих површина, као и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о јавном линијском превозу путника на територији Београда. 

На дневном реду је и Измена Одлуке о промени оснивачког акта Јавног комуналног предузећа Градско саобраћајно предузеће „Београд” и давање сагласности на измену Статута Јавног комуналног предузећа „Београдски водовод и канализација”.

Осим Извештаја о раду Савета за здравље Града Београда и Извештаја о стању безбедности саобраћаја на територији града Београда, оба за 2019. годину, пред одборницима ће се наћи и кадровски планови за 2020. у неколико служби Градске управе и Скупштине града, Предлог одлуке о спровођењу јавног конкурса за избор директора Јавног предузећа „Хиподром Београд” по скраћеном поступку, између осталог и предлози решења о разрешењу и именовању директора и в.д. директора у једном броју предузећа и установа чији је оснивач Град Београд.  

Седница Скупштине Града Београда биће одржана уз поштовање препорука о превентивним мерама у циљу спречавања ширења заразне болести ковид-19 које је утврдио Градски завод за јавно здравље Београд.