четвртак, 1. октобар 2020.

Весић обишао реконструисану ледену дворану „Пионир”

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је обновљену ледену дворану „Пионир” Спортског центра „Ташмајдан” где је данас почела сезона спортова на леду. 

Он је истакао да се данас с поносом представља ледена дворана – дом свих клизача и хокејаша у Београду. Дворана, како је указао, није доживела праву реконструкцију од своје изградње 1978. године. 

– Замењени су чилери, односно машине које производе лед. Нови чилери сада омогућавају да у дворани буде лед и када је спољна температура 40 степени Целзијуса. То раније није било могуће, а сада пружа могућност да се сезона на леду продужи у складу са интересовањем клубова и рекреативаца  – најавио је Весић. 

У оквиру реконструкције замењена су седишта на трибинама, као и безбедносна стаклена ограда око ледене површине. Свлачионице су комплетно сређене, навео је Весић и позвао Београђане да посете дворану и уживају на леду.  

Он је подсетио да је ледена дворана четврти објекат који је комплетно реконструисан у оквиру Спортског центра „Ташмајдан” у само неколико година. 

– Реконструисана је хала „Александар Николић” у непосредној близини. Такође су обновљени отворени базени на Ташмајдану ове године. Претходно су реконструисани затворени базени, теретане и свлачионице на истом купалишту и сада ледена дворана. Ови подаци јасно указују колико се улаже у највећи спортски центар у Београду и генерално у спорт у престоници – подсетио је Весић и захвалио руководству СЦ „Ташмајдан” на уложеном труду. 

Директор СЦ „Ташмајдан” Милан Нововић је казао да је реконструкција ледене дворане почела и рађена за време епидемије вируса корона. 

– У отежаним условима успели смо да реконструкцију завршимо у предвиђеном року и ледену дворану данас пустимо у рад. Ови објекти су стари више од 40 година, и у перспективи биће прилике да се још неке ствари унапреде, али за сада сва такмичења могу несметано да се одвијају – истакао је Нововић и захвалио заменику градоначелника јер је, према његовим речима, препознао потребу да се спортски центри обнове и стандардизују за највиша такмичења.  

Он је додао да су од јутрос кренули први тренинзи, а рекреативно клизање креће од вечерас, уз бесплатан улаз прва два дана. 

– Поштоваће се све епидемиолошке мере препоручене од надлежних органа. Препорука је да се међу корисницима држи растојање од два метра, што значи да ће се пуштати од 300 до 350 људи на лед у једном тренутку, у складу са површином хале – прецизирао је Нововић.