петак, 16. октобар 2020.

Одржан јесењи камп на Великом ратном острву

Јавно комунално предузеће „Зеленило – Београд” је од 12. до 15. октобра организовало 14. традиционални јесењи камп на Великом ратном острву, саопштено је из овог предузећа.

Камп је обухватио студенте више факултета Универзитета у Београду, са циљем стицања додатног знања ван редовног наставног програма факултета. Учествовали су представници стручних институција, студенти и професори Технолошко-металуршког, Биолошког, Шумарског и Географског факултета.

С обзиром на епидемиолошку ситуацију у Србији, распоред активности кампа био је прилагођен препорукама стручних институција. Први пут ове године камп је био организован тако да је сваки дан био резервисан само за по један факултет, то јест студенти, професори и сарадници одређеног факултета су организовали дневне активности свога факултета (предавања, вежбе, обилазак острва).

Тако су првог дана кампа професори и сарадници Шумарског факултета имали активности са својим студентима. Другог дана на острву су били професори и сарадници са Технолошко-металуршког факултета. У среду су учесници са Географског факултета расправљали, уз шетњу по острву, о заштити природе, проблемима у систему управљања, као и о актуелним дешавањима и пројектима у области заштите. Последњи дан кампа био је резервисан за Биолошки факултет и активности на узорковању и мерењу параметара водених станишта, а организована је и истраживачка шетња кроз све зоне заштите ради опсервације птица, наводи се у саопштењу.