среда, 21. октобар 2020.

Завршетак прве фазе на регулацији Кијевског потока

Прва фаза регулације Kијевског потока, којом се решава вишедеценијски проблем изливања овог водотока након обилних падавина, при крају је. Завршне радове данас су обишли градски секретар за привреду Милинко Величковић, председник градске општине Раковица Милош Симић, чланица Већа ГО Раковица Мирјана Гутеша, представници фирме „Хидромонтажа” д.о.о., која изводи радове, народне посланице из Раковице Наташа Љубишић и Душица Стојковић, као и представници ЈВП „Београдводе”.

У првој фази, која је при крају, уређено је корито потока у дужини од 265 метара. Градски секретар за привреду Милинко Величковић најавио је да ће прва фаза бити завршена у наредних десет дана, а да је у изради пројекат за преосталих 1.200 метара Кијевског потока. Друга фаза радова наставиће се наредне године.

– Извођењем радова на првој фази решен је део проблема, који ћемо у потпуности решити када буде завршена комплетна регулација Кијевског потока. У вези са тим имамо добре вести, определили смо средства и до краја године ће бити завршен пројекат регулације преосталог дела у дужини од 1,2 километра. Наредне године ћемо почети радове на следећој фази. Надам се да ће за две до три године Кијевски поток бити у потпуности уређен – рекао је Величковић.

Милош Симић захвалио је градском секретару на одличној сарадњи на овом и другим пројектима који се реализују у Раковици. Симић је нагласио да из добре сарадње локалне самоуправе, градских секретаријата и других државних институција највећу корист имају грађани.

Радове на регулацији Кијевског потока иницирао је некадашњи председник  општине Раковица Милосав Миличковић након више зборова грађана, када су становници Кијева предочили велике проблеме са којима су се сусретали, посебно након поплава 2014. године. Захваљујући одличној сарадњи општинских, градских и републичких власти, радови на првој фази почели су у јулу ове године.

Регулацијом Кијевског потока решиће се дугогодишњи проблем његовог изливања, те на тај начин побољшати квалитет живота житеља Кијева.