четвртак, 22. октобар 2020.

Представљена књига „Дане Корица – прича о атлетском јунаку нашег доба”

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић присуствовао је данас у Старом двору промоцији књиге „Дане Корица – прича о атлетском јунаку нашег доба”, аутора Милана Томића.

Андреја Младеновић изразио је задовољство што је, и поред малобројних свечаности последњих месеци, данас уприличена промоција књиге о Данету Корици.

– Сви заједно се трудимо да из ове ситуације изађемо као победници. Дане Корица је прави пример јер он је својим спортским духом, а имао га је током целе своје каријере, побеђивао. Дане је све око себе навикао да побеђивање посматрају као нешто уобичајено и када је он у питању, свака победа и рекорд били су нешто нормално. Читајући књигу и гледајући фотографије, можемо да кажемо да нас је Дане за првих 75 година своје каријере и живота навикао на то – рекао је Младеновић.

Он је навео да је са Корицом драгоцено разговарати, чути нешто ново, али и узети мало те сталне енергије.

– Ви сте још увек звезда, што онима који се данас баве спортом може да буде наук да се права спортска звезда никада не гаси и никада не престаје. Надам се да ће младим спортистима, онима који тек почињу да се баве спортом, ова књига бити занимљиво штиво и да ће дати подстрек да се баве спортом, али пре свега да буду добри људи, што Дане и јесте – нагласио је Младеновић.

Захвалио је Корици на свему што је учинио за атлетику, као и на томе што је као спортски функционер допринео да спорт у Србији и Београду буде бољи. Младеновић је захвалио и аутору на приређеној књизи, те што је читаоцима приближио каријеру и живот нашег прослављеног атлетичара.

Дане Корица је изразио захвалност свима који су допринели да се у Старом двору одржи промоција књиге која му је посвећена, али и на лепим речима које су изговорене о њему. Он је подсетио да је у Старом двору некада изабран за најбољег спортисту града Београда.

– Без великих напора нема успеха и то је, може се рећи, био мој живот. Моји пријатељи, којих је много, знају какав је то специфични живот био и зато им свима захваљујем – рекао је наш прослављени атлетичар, посебно захваливши аутору књиге Милану Томићу што се потрудио да будућим читаоцима приближи његову спортску каријеру.

О књизи су говорили и аутор књиге Милан Томић, спортски психолог и бивши атлетичар Вишеслав Крсмановић, уредник књиге Јово Вукелић и директор Спортског атлетског савеза Слободан Бранковић.