субота, 31. октобар 2020.

Весић: Београд на води простор за све Београђане

Тржни центар „Галерија” са својих 300.000 квадратних метара представља највећи објекат тог типа на на Балкану и он је само део онога што је урађено у Београду на води, рекао је заменик градоначелника у Јутарњем програму РТС.

– Пре седам година овде је била мочвара, железничке шине, људи су живели у вагонима и без канализације, а ко је покушао да прође бициклистичком стазом често је био мета напада паса луталица. Од тада до данас, захваљујући визији Александра Вучића, добили смо највећи грађевински пројекат у Европи, вредан 3,5 милијарди евра. И то није само шопинг мол, већ на том простору ниче и Кула „Београд”, највиша на Балкану, која ће бити завршена на јесен идуће године и тако ће Београд наставити традицију највиших зграда, од палате „Албанија”, преко „Београђанке” до Куле „Београд” – казао је Весић.

Он је подсетио да на градилишту Београда на води тренутно ради 2.800 радника, да је до данас продато 768 станова, а да се граде још 2.484 стана.

– Поред изградње станова треба поменути и Сава променаду коју је уредио инвеститор Београда на води. Град је уредио простор од Бетон хале до Бранковог моста, а нови изглед добили су и Херцеговачка улица, Савски трг, Булевар Вудроа Вилсона и централни парк. Тај део града постаје простор за све Београђане и показује колико се наш град убрзано мења и гради – казао је Весић.

Говорећи о јучерашњем хулиганском нападу, када је у аутобус на линији 95 убачен сузавац, Весић је изразио наду да ће починилац бити пронађен.

– У нашим аутобусима постоје камере, снимци су узети и надам се да ће тај криминалалац бити ухваћен. Можда је за њега то била шала, али угрозио је животе свих путника јер је возач могао да изгуби контролу над аутобусом, а то је покушај убиства. Возач је херој јер је успео да у таквим условима аутобус довезе до Омладинског стадиона, где је и направљен увиђај. Надам се да ће починилац бити пронађен и да ће добити заслужену казну – казао је заменик градоначелника.

Весић је најавио и наставак зонирања на Новом Београду, подсетивши да је тај посао обављен у блоковима 21 и 22.

– Пре него што наставимо морамо електронски унети све површине, тај посао је већ у току и биће више паркинг места. Зоне штите грађане који живе у њима, оне значе увођење реда, баш као што је и „Око соколово” то учинило у центру града – истакао је Горан Весић.