четвртак, 19. новембар 2020.

Почела санација постројења за пречишћавање отпадних вода у насељу Гај

Помоћник градоначелника Александар Марковић, директор ЈКП „Београдски водовод и канализација” Драган Ђорђевић и председник општине Барајево Слободан Адамовић, присуствовали су данас почетку радова на санацији постројења за пречишћавање отпадних вода у насељу Гај.

– Реч је о реализацији још једног великог пројекта за унапређење заштите животне средине на територији ове општине, вредног близу 125 милиона динара. Приликом изградње стамбеног насеља Гај 1987. године, изграђено је и постројење које предвиђа пречишћавање воде биолошким третманом, а које је временом девастирано и било је ван функције. Пројектом санације је предвиђено да постројење пречисти отпадне воде за 5.000 ЕЦ пре испуштања у Барајевску реку – истакао је Александар Марковић.

Председник општине Барајево је овом приликом истакао да је централни приоритет ове општине улагање у животну средину и пречишћавање отпадних вода.

– Радујем се данашњем дану јер почиње реализација још једне овако велике и захтевне инвестиције. Посебно ми је важно да ћемо овим пројектом шеталиште поред Барајевске реке потпуно ставити у функцију, тако да и наставак изградње шеталишта на другој обали добија потпуни смисао. Ово је пример како се гради друштво. Барајево више никада неће бити само једна неразвијена приградска општина, што смо и показали у протекле четири године – нагласио је Адамовић.