понедељак, 23. новембар 2020.

Никодијевић: Град спроводи у дело мере Владе Србије

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић рекао је данас да је Градски штаб за ванредне ситуације у сталном заседању, те да је и јутрос одржана седница посвећена новим мерама које је донела Влада Србије и које почињу да се примењују од сутра. Како је подсетио, мере се на првом месту тичу ограничења рада угоститељских и других објеката до 18 часова.

– Оно што је за грађане важно јесте да продавнице прехрамбене робе настављају да раде до 21 час. Уредбом Владе предвиђено је и да биоскопи и позоришта могу да раде до 18 часова, али тако да представе и пројекције буду завршене до тог времена. То су најважније мере које Град спроводи у дело, као што је и до сада чинио – изјавио је Никодијевић за ТВ Прва.

Он се осврнуо и на организацију јавног градског превоза, додајући да је одлука штаба да се поподневни „шпиц”, који је био од 15 до 17 часова, продужи до 20 часова. То значи да ће у том периоду на улицама Београда бити максимални број возила – то јест 1.641, што је 236 возила више. Циљ је, додао је он, да имамо већи број полазака како би гужве биле мање. Град Београд обезбедио је и довољно средства за дезинфекцију како ГСП-ових тако и приватних возила која учествују у обједињеном систему превоза путника у граду.

– Истовремено апелујемо на све грађане да носе маске. Уколико сви будемо поштовали мере, преношење заразе у јавном превозу свешћемо на најмању могућу меру – поручио је Никодијевић.

Никодијевић је рекао да градски превоз мора да функционише, али да је важно да га највише користе радно ангажовано становништво и школска деца.

Председник Скупштине града прецизирао је и да је од почетка примене мера извршено више од 12,5 хиљада инспекцијских надзора у Београду. Претходног викенда обављена су 652 инспекцијска надзора и написано је око двадесетак казни.

– Велика већина људи придржава се мера и на томе сам им захвалан – рекао је Никодијевић.