уторак, 24. новембар 2020.

Отворен вртић „Паун” у Сурчину

Секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак и председник општине Сурчин Стеван Шуша отворили су данас нови вртић „Паун” у Сурчину, капацитета 250 деце.

Малишани сутра крећу у нови објекат у чију адаптацију је Град Београд уложио око 60 милиона динара.

– Битно је и да у условима епидемије инвестиције не стану. Нови вртић је корак даље ка укидању листе чекања у Београду, а у Сурчину је више неће бити за родитеље у приоритету – рекао је Гак.

Он је истакао да је долазност у београдским вртићима због вируса корона смањена и износи око 42 одсто, што је, како је рекао, добро, јер у вртиће у овим условима долазе деца само оних родитеља који не могу да раде од куће.

Стеван Шуша истакао је да је значај још једног вртића за општину огроман, те да је ово други вртић у Сурчину отворен у последњих годину дана.

– У плану је изградња још једног новог вртића, за шта су Општина и Секретаријат већ покренули иницијативу, а чиме ће потребе општине за вртићима бити потпуно задовољене – закључио је Шуша.

Вртић је површине 920 метара квадратних, адаптацију некадашње школе финансирао је Секретаријат за инвестиције, док је Секретаријат за образовање и дечју заштиту финансирао опремање објекта.