петак, 27. новембар 2020.

Jеднократна помоћ за запослене у установама социјалне заштите

На предстојећој седници Скупштине града, пред одборницима ће се наћи Предлог зaкључка о давању сагласности Секретаријату за социјалну заштиту да запосленима у установама социјалне заштите, чије се радно ангажовање финансира средствима Града Београда, а који су ангажовани у директном раду са корисницима у току епидемије заразне болести ковид-19 изазване вирусом сарсков-2, исплати једнократна новчана помоћ, рекла је Наташа Станисављевић.

– Имајући на уму залагање запослених лица у установама социјалне заштите у спречавању појаве и ширења ове заразне болести, као и у њеном сузбијању, а поготово запослених у установама социјалне заштите који су ангажовани у директном раду са корисницима, омогућили смо једнократну новчану помоћ у износу од 10.000 динара по запосленом. У ово време изазова када се Град Београд суочава са пандемијом, запослени су покретачи социјалне заштите у Београду, свакодневно брину о људима, помажу им, а на првом месту им је здравље корисника. Новац ће добити око хиљаду запослених у установама социјалне заштите. Ово је један од начина да им захвалимо за све оно што раде, јер без њих овај систем не би био могућ. Једнократна помоћ коју ће добити не може им надокнадити сав труд, љубав и пожртвовање које овај посао захтева, али Град Београд је ту за њих и трудићемо се да положај радника и надокнада за све буду знатно бољи – рекла је тим поводом за Беоинфо Наташа Станисављевић.

Град Београд је свестан значаја које установе социјалне заштите имају у нашем друштву, зато ће се и наставити улагања у систем социјалне заштите, најпре побољшавањем услова рада, самих објеката, али и материјалног положаја запослених, закључила је Наташа Станисављевић.