петак, 27. новембар 2020.

Весић: Барајево добија прву спортску халу

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас радове на изградњи прве спортске хале у општини Барајево. Како је том приликом подсетио, политика Града јесте таква да сви делови Београда буду једнако развијени и да све грађанке и грађани могу да задовоље основне потребе управо у месту где живе. 

Изградња спортске хале почела је непосредно пре ситуације са короном, прецизирао је он, истакавши да без обзира на кризу, радови неће стати. 

– У следећој години Општина и Град ће издвојити око 50 милиона, Република исто толико, тако да ће укупна вредност радова у првој фази, која ће бити завршена до краја следеће године, износити око 380 милиона динара. То значи да ће људи који живе у Барајеву први пут имати спортску дворану, а једнако је важно и то што ће клубови са ове територије имати услове за рад и такмичења – навео је Весић.

Ту, међутим, неће бити крај, јер је планирано да ово буде спортски комплекс, истакао је Весић.

– У другој фази планирана је изградња отвореног и затвореног базена, али и других садржаја, као што су игралишта на отвореном и велики паркинг – рекоа је Весић, захваливши овом приликом руководству Општине Барајево на упорности да се овај пројекат реализује. 

Председник општине Барајево Слободан Адамовић подсетио је да је пре пет месеци овде положен камен темељац за спортску халу и додао да, и поред кризе и пандемије короне, радови напредују.

– Ова фаза иде својим током, а до сада смо утрошили 80 од планираних око 130 милиона динара. Средства је издвојила Општина Барајево из свог буџета. Трудићемо се да ова општина буде боље место за живот за све њене грађане. Управо смо расписали конкурс за идејни пројекат за нову пијацу, а наставићемо и са уређењем шеталишта. Упркос кризи, Барајево наставља крупним корацима да се развија – истакао је Адамовић, који је захвалио Граду Београду на свесрдној помоћи.