недеља, 29. новембар 2020.

Редукција полазака на линијама јавног градског и приградског превоза

Редукција полазака на линијама јавног градског превоза после 18.30 часова и на линијама приградског и локалног превоза након 20 часова биће обављена на основу снимања попуњености возила на линијама јавног градског, приградског и локалног превоза путника на територији Београда, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.

Секретаријат за јавни превоз и ЈКП ГСП „Београд” обавили су 26. и 27. новембра од 18 часова снимање попуњености возила на 119 линија градског превоза на 15 локација. На основу анализе снимљених података и резултата добијених помоћу уређаја за бројање путника, од понедељка 30. новембра биће редуковани поласци након 18.30 часова на 74 линије због смањеног броја путника. 

Запослени у Секретаријату за јавни превоз и СП „Ласта” а.д. Београд од 23. до 27. новембра обавили су снимања попуњености возила на свим линијама јавног приградског и локалног превоза после 18 часова. На основу анализе снимљених података и резултата добијених помоћу уређаја за бројање путника, на 11 линија ће од уторка 1. децембра бити редуковани поласци након 20 сати због смањеног броја путника. 

Путници, као и до сада, редове вожње за сваку линију јавног градског, приградског и локалног превоза могу видети на сајту Секретаријата за јавни превоз: www.bgprevoz.rs.

Секретаријат за јавни превоз апелује на кориснике јавног превоза на територији Београда да поштују обавезу ношења заштитних маски у возилима, као и на стајалиштима где се налази већи број људи.